Jean-Louis Scherrer

1962. Jean-Louis Scherrer geeft zijn naam aan zijn nieuwe bedrijf dat wordt gevestigd in Parijs, Rue du Faubourg Saint-Honoré 182. Deze voormalige klassieke danser behaalde in 1956 het diploma van de Chambre Syndicale de la Couture Parisienne en werd vervolgens door zijn leermeester Christian Dior ingewijd in de Parijse haute couture en élégance.

1971. Jean-Louis Scherrer neemt zijn intrek op nummer 51 in de avenue Montaigne en lanceert Jean-Louis Scherrer Boutique, de confectielijn van het couturehuis. Dit prestigieuze adres wordt de weelderige setting voor een mode die geheel bestaat uit vloeiende en soepele lijnen, vormgegeven met een geïnspireerde virtuositeit. De Jean-Louis Scherrer blazer en de gedrapeerde cocktailjurken van bedrukte stoffen met fauve, bloemen- of stippendessin worden klassiekers.

1979. Het modehuis creëert zijn eerste parfum, “Jean-Louis Scherrer”, dat wordt gevolgd door “Scherrer 2” (1986) en “Nuits indiennes” (1994). Het bedrijf heeft illustere klanten: de Kennedy’s, Sofia Loren, Raquel Welch en vele anderen.


1992. Erik Mortensen wordt creatief directeur.


1999. De firma Jean-Louis Scherrer lanceert een nieuwe confectielijn voor mannen.

Mijn selectie

Uw selectie bevat geen artikelen.
Behoefte aan enige inspiratie?

Ga naar Artikelen
  • {{ item.product_code }} {{ item.brand | brand }}

Helaas, er werden geen resultaten gevonden

Gelieve opnieuw te proberen
gevonden artikelen gevonden artikelen